Introduksjon til Gründervirksomhet gir deg økt forståelse og kunnskap om prosessene i utviklings- og oppstartsfasen for nystartede selskaper.
Introduksjon til Gründervirksomhet er et 100% modulbasert nettstudium som er lagt opp slik at du som deltaker, gjennom individuelt arbeid med tilhørende oppgaveløsning og konkrete utviklingsoppgaver tilknyttet egen bedrift, kan fokusere på utvikling og /eller etableringen av din egen virksomhet. ...
Gjennom hele kurset vil du måtte jobbe med sentrale temaer og oppgaver forbundet med utviklingsprosesser og planarbeid for etableringen. Du vil jobbe med spørsmål som omfatter rammevilkår (herunder ressurser og ressursforvaltning) og virkemidler, som sammen med markedsmessig og bærekraftig tilpassing av virksomheten vil sikre deg et best mulig beslutningsgrunnlag for utvikling og / eller etablering av din virksomhet.
Ved å delta på og fullføre emnet Introduksjon til Gründervirksomhet vil du få gode kunnskaper om forretningsmessige utviklingsprosesser, organisasjonsformer og regelverk. Du vil tilegne deg kunnskap om offentlige informasjonskilder knyttet til forretningsetablering, utvikling og drift.
Introduksjon til Gründervirksomhet gir deg også ferdigheter som kreves for å avdekke relevante kilder til informasjon om samarbeidspartnere, konkurrenter og ditt marked. Gjennom innhenting og tolkning av grunndata angjeldende kundebehov, konkurransesituasjoner og trender vil du få økt din kompetanse innen forretningsmessig utviklings- og planarbeid, og der igjen vil du få økt din kompetanse og forståelse for de viktigste utfordringer og feilkilder som knytter seg til utredning og planlegging ved oppstart av en virksomhet.
De kunnskaper, ferdigheter og kompetanseområde som du utvikler gjennom emnet er essensielle med tanke på å kunne planlegge og etablere en virksomhet med en lavest mulig risikoprofil.
Forelesere

Jan Velvin
USN Handelshøyskolen, Universitetet i Sørøst-Norge
Jan Velvin er førsteamanuensis og har en doktorgrad og forsker på problemstillinger relatert til entreprenørskap og entreprenørielle ferdigheter, spesielt har han dyptgående kunnskap om attraksjonskraft, hvilket er essensielt for nystartede selskapers grad av suksess når de skal møte nye kunders krav og forventninger. Han har hatt en rekke styreverv i organisasjons- og næringsliv, og han har ledererfaring fra både privat og offentlig sektor.

Runar Gundersen
USN Handelshøyskolen, Universitetet i Sørøst-Norge
Runar Gundersen er programkoordinator for bachelorprogrammet Innovasjon og Entreprenørskap ved Universitetet i Sørøst-Norge. Han er spesialisert og underviser i emnene immaterielle rettigheter, forretningsutvikling, entreprenøriell prosjektledelse og studentbedrift. Han er stifter og medstifter av mer enn 15 norske Start-Ups. Han har hatt en rekke styreverv i organisasjons og næringsliv, og er for tiden engasjert i fem start-up’s som medlem i deres Advisory Boards. I 2015 ble han tildelt prisen «Årets entreprenørskapslærer» i Norge.
Terje Andersen
USN Handelshøyskolen, Universitetet i Sørøst-Norge
Terje Andersen er Instituttleder på USN Handelshøyskolen, campus Bø. Terje har lang undervisningserfaring i emnene markedsføring og strategi ved USN. Han har dyptgående kunnskap om selskapers evner til positiv utvikling ved aktiv og riktig bruk av nettverk gjennom nettverksbygging og tverrfaglig samarbeid. Med mer enn 30 års ledererfaring fra nasjonalt og internasjonalt næringsliv innenfor media, reklame og teknologiselskaper har Terje god kunnskap om hva man bør gjøre og hva man ikke bør gjøre når man skal etablere seg, om det er med et nystartet selskap eller om det er en SMB på veg inn i nye markeder.